A nyugodt alvás záloga

Az embernek teljesen megváltozik az élete ha munkahelye lesz, mondták sokszor. Aztán munkahelyem lett. Az embernek teljesen megváltozik az élete, ha a munkahely mellett tanfolyamba vagy tanulmányok elvégzésébe kezd. Aztán második szakmát kezdtem el tanulni munka mellett. Az embernek teljesen megváltozik az élete ha gyereket vállal, és gyermekem született. És igazság szerint itt értettem meg ennek a mondatnak a lényegét. Engem ugyanis sosem érintett meg ez a figyelmeztetés, valahogyan mindig csak feladatként éltem meg mindent, és mentem tovább, hátra tekintés nélkül. És nem igazán értintett meg sem az hogy munkahelyen kell helyt állnom az iskolapad helyett, sem pedig hogy két helyen is helyt kell állnom, nem csak a munkahelyemen kell teljesíteni, hanem egy képzésen is, ráadásul az egyébként is nagyon kevés szabadidőben tanulnom kell. Persze aztán amikor megszületett a kislányom mindent megértettem. Én akkor éltem meg azt, amit addig észre sem vettem, mert csak piciben változott. Az érdeklődés teljes átalakulása, a fontossági sorrend átalakulása, a hobbi átalakulása, és sorolhatnám. Valahogyan tényleg igaz az, hogy akinek gyereke születik, többé már nem lesz ugyanaz az ember mint aki előtte volt. És ez egyáltalán nem negatív értelemben vett változás, de azért mindenképpen gyökeres változásnak tekinthető.

Én egyetlen egy dolgot hiányoltam viszonylag sokáig a gyerek előtti éltemből, az alvást. A kislányom ugyanis alszik, de olyan lehetetlen időpontokban, amikor én nem tudok vele együtt pihenni. Én ugyanis nap közben nem tudok aludni, éjszaka viszont ő ébredt fel viszonylag sokszor és szakította meg a pihenés fázisát. Ez elég idegőrlő volt, és már kezdtem azt gondolni, hogy egészen iskolás koráig ez nem is fog változni, azonban találkoztam a herbatea jótékony hatásaival, és ezért úgy döntöttem, hogy az álommanó teát kipróbáljuk, hátha jobban fog aludni tőle, és bevált.

Ez a kis tea nem csak az én megmentőm lett így, hanem a lányomé is, hiszen neki sem volt kellemes éjszaka számtalanszor felébredni, vissza nem tudni aludni és virrasztani. Odáig fajult a dolog, hogy már lefekvéskor rettegni kezdett attól, hogy fel fog ébredni és nem fog tudni aludni. Ez viszont már a múlté. Ennek a teljesen természetes herba tea használatnak a segítségével a kislányom már tökéletesen alszik és így az én éjszakáim is nyugodtak. Mindenkinek csak javasolni tudom hogy próbálja ki akinek a gyermeke alvás gondokkal küzd. Én imába foglalom ennek a herbateának a nevét azóta is.