Kell-e a nagyinak telefon? Vagyis meg tudjuk-e győzni, hogy kell neki?

A 2000-től születetettek gyakorlatilag belecsöppentek egy olyan digitális világba, amikor már gyakorlatilag az interneten szinte mindent el tudunk intézni, a bevásárlástól kezdve a számlák befizetésén át a nyaralás lefoglalásáig. Azonban mi a helyzet a szülők, nagyszülők generációjával? Ők nagyrészt úgy nőttek fel, hogy semmi hasonló lehetőségük nem volt arra, hogy megnézzék a neten, hogy mi megy a moziban, vagy épp milyen termékeket vásárolhatnak meg akciósan.

Csak az újság volt, meg a tv-rádió, amiből tájékozódni tudtak, meg persze a szájhagyomány. A mobilok megjelenésével azonban gyökeres változás állt be a társadalomban. Már akkor is el tudták érni egymást az emberek, ha éppen úton voltak, tudtak szöveges üzenetet küldeni egymásnak, ez hatalmas újításnak számított. Az unokák könnyebben elérték a nagymamát, a szülők a gyereket, hogy épp merre jár.

Amikor már az okostelefonok is megjelentek, akkor már gyakorlatilag semmi sem akadályozta meg azt, hogy internet és mobil segítségével gyakorlatilag mindent el lehessen intézni.  Ha elromlik a készülék, mobiltelefon szervizbe visszük, ahol szerencsére már nagyon rövid határidővel meg is tudják javítani, így még hosszú ideig meg tudja nézni a mama is a kedvenc receptjét a neten, vagy a kedvenc unokája fellépését a videómegosztó portálokon.