Kulcstényező, a szolgáltató

Hogyan lehet ma a lehető legegyszerűbben honlaphoz jutni? Ez lehet egy elég összetett kérdés – gondoljuk elsőre – hiszen attól is függ milyen témában tevékenykedik a vállalat, mennyi vevője van, milyen anyagi forrásokat tud szánni egy honlap elkészítésére, hány alkalmazottja van, és még sorolhatnánk a végeláthatatlan paramétereket. Valójában azonban ezek egyáltalán nem egyszerűsítik vagy bonyolítják a helyzetet.

Egy weboldal keszites folyamatának egyszerűsége vagy bonyolultsága egyáltalán nem függ a fenti paraméterektől, még ha ez elsőnek hihetetlennek tűnik is. Egy kisvállalat pár alkalmazottal, vagy egy több száz főt foglalkoztató nagy cég is ugyanolyan feladatokkal találja szembe magát ha weboldalt szeretne. Egy kulcstényező azonban mindig van a folyamatban, amely elsőre nem is tűnik olyan fontosnak: a kivitelező szolgáltató és annak kiválasztása. Megéri ugyanis keresgélni. Egy jól kommunikáló, gördülékeny munkafolyamatokkal dolgozó, hatékony és folyamatos kapcsolatot biztosító kivitelező ugyanis felbecsülhetetlen kincs, hiszen nem csupán biztosított a tökéletes weboldal a munkafolyamatok végén, de sokkal kevesebb idő alatt, sokkal kisebb energiabefektetéssel és kevesebb idő ráfordítással készül el a tökéletes mű a folyamatok végén.

Hatalmas kínszenvedés tud lenni egy olyan gárdával való közös munka, akik bár jó szakemberek, fogalmunk sincs néha miről beszélnek, nem is szólva arról, hogy a döntéseket a vezetőségnek kell meghozni minden esetben, még akkor is, ha nem csakhogy a választ nem feltétlenül tudjuk, de már a kérdést magát sem értjük. Megéri tehát keresgélni, és megtalálni azt a szolgáltató csapatot, akik a saját stílusunknak megfelelően kommunikálnak, szimpatizálunk velük, és természetesen mindezek mellett szakmailag is tökéletesek, hiszen így biztosított egy valódi siker a közös munka végén.