Számodra is egy hihetetlen egyszerű és gyors lehetőség!

Manapság a csapból is az folyik, hogy egyre több helyen vezetik be akár kötelező jelleggel is a fejlett országokban a szelektív hulladék gyűjtést, és szinte mindenki meghallgatott már azt gondolom legalább egyszer egy olyan előadást, ami azt mutatja be, miért kifejezetten fontos, hogy figyeljünk a környezet egészségére, a kibocsátásra és a fenntartható fejlődésre. A gyerekeink és az unokáink különben nem csak hogy nehézségekkel fognak küzdeni életük során, hanem egyenesen lehetetlen lesz a jelenlegi paramétereket biztosítani számukra. Az óceánok és a vizeink minősége folyamatosan romlik, mert a szemét hegy mindenhová elér, a légköri problémákról pedig ne is beszéljünk. Számomra az egyik ilyen előadás során vált nyilvánvalóvá, hogy ez innentől kezdve nekünk nem lehetőség, vagy szép cselekedet, hanem bizony egyenesen kötelességünk gondoskodni arról, hogy azt a tiszta környezetet és egészséges bolygót, amit én megkaptam vagy mi megkaptunk gyerekként, az unokáink is élvezhessék. Én ettől a perctől kezdve bizony mindent szelektíven gyűjtök és ha csak lehetőségem van rá, újra is hasznosítok mindent. Igyekszek olyan dolgokat vásárolni, amelyeknek legalább egy része újrahasznosított anyagból van és sorolhatnám.

Azt gondoltam, hogy én tényleg mindent megteszek azért, hogy a környezet egészséges tudjon maradni, azonban nem olyan régen még nekem is rá kellett döbbennem arra, hogy ez bizony nem igaz. Volt az én életemben is egy olyan vakfolt, amivel nem törődtem, amit elhibáztam, még ha akaratomon kívül is. Ez nem volt más, mint a használt sütőolaj kérdése. Én ugyanis legtöbbször összegyűjtöttem és a szemétbe dobtam, vagy ha úgy alakult a lefolyóba engedtem a használt olajat, de rá kellett jönnöm, hogy mindkettővel iszonyatosan nagy terhet róttam a környezetre. Most azonban megtaláltam erre a problémára is a tökéletes, gyors és egyszerű megoldást az eQka által nyújtott lehetőséggel.

Ez a szuper csapat ugyanis olyan gyűjtő helyeket üzemeltet, ahová el tudjuk vinni a használt sütő olaj termékeket és le tudjuk adni. Ők nem a szemétbe dobját, hanem gondoskodnak arról, hogy megfelelő tárolás mellett, megfelelő szállítással és kezeléssel újra tudják hasznosítani és ne a környezet terhére legyen. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy legalább egyszer gondolja végig ezt a kérdéskört és ha csak teheti használja az eqka gyűjtőpontjait. Ettől egyszerűbben, gyorsabban és kényelmesebben nem tud megszabadulni a használt olaj termékektől, ebben biztos vagyok.