Az édesapám meglepetése

Amikor megérkezünk kisgyerekként egy családba mindenki körbe vesz minket, hatalmas a boldogság és az öröm. Aztán cseperedünk, és van jobb esetben négy, rosszabb esetben kevesebb ember, akikkel különleges kapcsolat alakul ki, ők pedig nem mások, mint a nagyszülők. Ők mindig különleges bánásmódban részesítenek minket, vigyáznak ránk, elkényeztetnek bennünket, tanítgatnak eszmékre, nézetekre, példát mutatnak. Nekem az egyik nagypapám nagyon sokat tanított meg az emberi kapcsolatokról, mert olyan munkája volt, hogy rengeteg emberrel napi szinten találkozott, és mindig nagyon odafigyelt rájuk, teljes figyelmet szentelt annak, aki beszélt hozzá, maximálisan törődött az emberek lelkével. Úgy gondolta, hogy minden emberhez a lelkén keresztül vezet az út, minden más csak illúzió és ámítás. Azt gondolom általa lettem ennyire jó üzletember. A másik nagypapám pedig megtanított a környezetközeliségre. Arra, hogy mennyire sokat számít az a pár természetben töltött óra, a föld, és annak termése. Hihetetlen sokat mászkáltunk együtt a kertben, és visszagondolva azt hiszem általa lettem ennyire környezettudatos és ügyes a kertészet területén is.

Ma már az apám gondozza a kertet. Ő próbálja meg azt a lehetetlent, amit annak idején a nagypapám véghez vitt. Mindig volt friss zöldség a kertben, mindig rendezett volt minden. A nappal kelt és azzal is feküdt minden áldott nap. És az én apám is pont így tesz minden áldott nap. Fóliát üzemeltet, gyümölcsfákat nevel, és hát persze azért odafigyel édesanyám virágaira is, nem mellesleg arra a pár sor szőlőre, ami nagyapám legféltettebb kincse volt, és a legfinomabb szőlő azon terem.

El is döntöttem, hogy megpróbálom könnyíteni a munkáját. Szeretném meglepni valami olyan kerti traktorral vagy kisgéppel, permetezővel, aminek hasznát veszi – mert viszonylag nagy a terület – és sokkal könnyebben és gyorsabban tud haladni a munkával. Meg is találtam azt a céget, aki a segítségemre van ebben. A https://odisys.hu/ munkatársai ugyanis hihetetlen szakmai tapasztalattal és segítőkészen fogadtak, nem beszélve arról a hatalmas kínálatról, ami a termékpalettájukat illeti. Remélem az édesapám örülni fog az új kis családtagnak, és fizikailag is könnyebben fog tudni boldogulni a munkával, ha már én nem lehetek ott vele, és nem tudok minden nap segíteni neki, csak nagyon ritkán.